Hund i Fokus: Border Collie

Skrevet den 19. May, 2017
Hund i Fokus: Border Collie
Border Collien er en af de mest intelligente hunde i verden. Den er en mester inden for agility, og den er utrolig lærenem. Den kræver meget motion, så man skal være sikker på at man vil bruge meget tid på at motionere og aktivere den inden man køber den.

Der er tale om en hyrdehunds, der stammer fra grænselandet mellem England og Skotland. Det er en mellemstor hund. Som energisk arbejds hund kan den udvikle uvaner eller neurotisk adfærd hvis den ikke får meget motion og bliver stimuleret dagligt. En Border Collie der keder sig, kan udvikle talrige uvaner, f.eks kan de jage biler. Som hyrdehund, familiehund og agilityhund er den overordentlig populær, navnlig i Storbritanien, Irland og Australien. Den er meget loyal overfor sin flok dvs dens familie.

Da hunden er en arbejdshund har man avlet på egenskaber frem for udseende, derfor ses denne hund som temmelig forskelligartet hvad angår udseende. Der er kort- og langhårede Border Collier. Pelsen er altid dobbeltlaget, så der er tale om en hund der fælder. Border Collien findes stort set i alle nuancer. Det er blandt andet det, der gør den til en så spændende race.

De mange nuancer inddeles i 5 hovedtyper: Sort med hvide aftegninger, Blue merle, Tricolor, Blå hvid, Zobel

Inden for disse hovedtyper findes der moderat langhårede samt korthårede hunde. Oprindelig var Border Collien korthåret, men via avl er de moderat langhårede i klart overtal i dag - i hvert fald i Danmark. Den sort-hvide udgave ses oftest på udstillinger, men der er også brun-hvide nuancer samt ”blue merle”, dvs en grundfarve af f.eks hvid med skjolder af andre farver. En blue Merle Border Collie kan have forskellige øjenfarve. Et brunt og et øje, der er blåligt. Border Collier søger aktivt øjenkontakt med mennesker, hvad ellers er sjældent hos hunde. Der er mange fotos og videoer af denne hunderace på internettet.

Symply Pet Foods Lam & Ris eller Kalkun & Ris er guf for en Border collie og anbefales af Madbussen.dk
Sale

Ikke tilgængelig

Udsolgt


Fragt fra. 35 kr. (Gratis v/ køb over 499 kr).