Hund i Fokus: Schæferhund

Skrevet den 31. May, 2017
Hund i Fokus: Schæferhund

Schæferhunden (fra tysk Schäfer, der betyder "(fåre)hyrde"), også kaldet schäfer, er en race som opstod i Tyskland i slutningen af 1800-tallet. Racen er i dag en af verdens mest populære familie- og brugshundrace, benyttet af såvel civile som politi og militær rundt om i verden.

Schæferhunden er en stor og kraftig hund med en langstrakt skrånende krop, hvor lændepartiet er klart lavere end skulderhøjden. Hannerne bliver normalt 60-65 cm i skulderhøjde og vejer 30-40 kg. Tæverne bliver ca. 5 cm lavere og vejer ca. 22-32 kg. Pelsen har tætte kraftige dækhår og kraftig underpels. Hovedet er kileformet og tørt, hverken for bredt, spist eller grovt, med stående spidse ører. Halen er lang og busket og skal bæres i en let bøjet kurve. Farven er sædvanligvis sort (sadel) med rødbrune, brune, gulbrune og lysegrå pletter, lysere omkring bugen. Ensfarvet sort og grå er også tilladt, men sidstnævnte skal have sort sadel og maske. Ubetydelige indslag af hvidt tillades. Underpelsen er gerne lysegrå. Hovedet skal have sort maske.

Racens kropslige udtryk og udvikling har i lang tid gået mod et stadig mere skrånende lændeparti. Ud fra et anatomisk helsemæssigt synspunkt nærmer ryggen og bagbenets ekstreme vinkler sig nu et stadium som ligner forkrøbling. Dette er bekymrende med tanke på racens fremtid.

Ordenlig hundefoder er vejen frem for en Schæferhund, Symply Pet Foods mærket bag en bred linje af foder lige fra hvalp til senior der er velsmagende og uden kunstige farve og tilsætnings stoffer.

Hundefoder anbefaling:

Hos Madbussen anbefaler vi til Schæferhunde følgende produkter:

Sale

Ikke tilgængelig

Udsolgt


Fragt fra. 35 kr. (Gratis v/ køb over 499 kr).