Hund i Fokus: Shar Pei

Skrevet den 03. July, 2017
Hund i Fokus: Shar Pei
Denne kinesiske race har eksisteret i århundreder i provinserne ved Det sydkinesiske hav. Racen stammer sandsynligvis fra byen Dialak i provinsen Kwun Tung. Shar Pei hunde er en energisk og kompakt type hund, tætbygget og kvadratisk, af middelstørrelse. Rynkerne over skalle og mankeparti, de små ører og det ”flodheste-agtige” næseparti giver en Shar Pei et unikt udseende. Hanner er som oftest større og kraftigere end tæver.

Skulderhøjden er omtrent den samme som kropslængden fra skulderspids til sædebensknude, mest udpræget hos hanner. Afstanden fra næse til stop er omtrent den samme som fra stop til nakkeknude.

En Shar Pei hund har et roligt temperament og er meget selvstændig, loyal og hengiven over for familien. Dens hoved er ret stort i forhold til kroppen. Rynkerne i panden og på kinderne fortsætter nedefter og danner løst halsskind.

Shar pei hunden er en rigtig god familie hund, er god til børn men kan virke reseveret over for fremmede og kan være meget på vagt, der findes mange farver og pels typer. Fra horse coat (heste pels) til brush coat (mest aml. Ca 1,5- 2,5 cm) og Bear coat (som en bjørn) denne er dog en fejl pels og denne type kan ikke udstilles.

Den har tidligere været meget anvendt som jagthund og vagthund grundet dens naturlige instinkt for at være opmærksom på sine omgivelser.

En Star Pei er i FCI Gruppe 2 sammen med Pinschere, Schnauzere, Molosser og Schweizer Sennenhunde).

Hundefoder anbefaling 

Hos Madbussen anbefaler vi:

Link til hundeklub for Shar Pei: 

Sharpeiklubben.dk

Sale

Ikke tilgængelig

Udsolgt


Fragt fra. 25 kr. (Gratis v/ køb over 499 kr).